• Zeker Herman, toppertje dat album weer!

 • Bart Timmers schreef een nieuw bericht, Jessie Ware 5 maanden geleden

 • Bart Timmers schreef een nieuw bericht, Elbow 5 maanden, 2 weken geleden

  • Mooie weergave, Bart. Tja, of het de beste festivalband ooit is weet ik niet, wat mij betreft is zo’n avondvullend programma in de Afas minstens zo fijn. Vanaf de vierde rij heb je toch wel het gevoel dat het een intiem concert is en vergeet je al die mensen achter je. Ik heb lowlands vorig jaar niet als referentiekader maar ik was erg enthousiast over wat ik zag en hoorde (woensdag de 28ste). Bij ons ging Guy de fout in bij de inzet van Weather To Fly, daar hoorde je ook wat meer hesigheid dan normaal. Maar al met al prachtig concert. Net als jij overigens ook erg van persoonlijke favoriet Fugitive Motel genoten. 🙂

 • Heerlijk weer. Overigens vond ik het Shame album best te pruimen, maar alleen niet zo geweldigsuperformidabel als veel recensenten. Dank Herman voor je beschouwingen, altijd leuk om te lezen en het er heel erg/heel erg niet mee eens te zijn (doorhalen wat van niet van toepassing is).

 • Bart Timmers schreef een nieuw bericht, Spinvis 7 maanden, 3 weken geleden

 • Bart Timmers schreef een nieuw bericht, De Staat 9 maanden geleden

  • Mooi dat de zonen meegingen en genoten!
   Een hoekige recensie waarbij hoekig staat voor rechtuit, linksaf, omhoog, veelzijdig, swingend, staccato, creatief, uitgesponnen, veelbelovend, lekker en extatisch.

  • mooie recensie Bart, ik zie de avond zo weer voor me. Treffend geformuleerd allemaal. Inderdaad bijzondere show van internationale allure waarbij het spelplezier van alle muzikanten zichtbaar groot was, hoewel je dat bij de gitarist met zijn bijna hele avond serieuze, norse blik misschien nog kunt afvragen.

 • Geweldig commentaar weer Herman, maar of ik je stemadvies ga volgen? Hmmm…..

 • Ik ben weer wat eh… wijzer!

 • Die last dinosaur doet me denken aan Sufjan Stevens ten tijde Illinois. Dat vond ik erg goed! En dit ook!

 • Bart Timmers schreef een nieuw bericht, Lowlands 2017 dag 3 1 jaar geleden

 • Bart Timmers schreef een nieuw bericht, Lowlands 2017 dag 2 1 jaar geleden

  • Elbow de beste festivalact ooit. Dat kan wel kloppen. Ooit gingen wij voor de allerlaatste keer naar Pinkpop omdat de beste liveact ooit daar op zou treden. Bruce Springsteen & the E-street Band. Het optreden was ijzersterk. Het werd aan de andere kant van het veld voorafgegaan door een intens beleefd en nog ijzersterker optreden van Elbow. One day like this would seem me right.

 • Bart Timmers schreef een nieuw bericht, Lowlands 2017 dag 1 1 jaar geleden

 • Baobab zelf was maar een uurtje, maar daarna kwamen er een paar uur die ik kon missen, dus het heeft me toch wel wat opgeleverd. Maar wel spijt natuurlijk…

  • Mooie recensie hoewel van Tash Sultana natuurlijk geen reet van klopt… 🙂
   Een heueueueul dom dat je een recensie schrijft en in dezelfde tijd Baobab had kunnen zien!

   • Okay op TV komt het altijd anders over dan dat je erbij bent maar wat ik van Tash Sultana zag was inderdaad geen reet aan. Ik ben ook geen fan natuurlijk maar hier werd maar weer eens duidelijk waarom.

   • Baobab zelf was maar een uurtje, maar daarna kwamen er een paar uur die ik kon missen, dus het heeft me toch wel wat opgeleverd. Maar wel spijt natuurlijk…

  • Tash Sultana: er zat geen tempo in en geen power, het had geen uitstraling en geen sfeer. Bijzonder dat ze dit in haar eentje probeert, maar dat werkte niet.

  • Father John Misty niet gezien, heb ik erg goede verhalen over gehoord. Was zelfs op tv erg goed.

  • Nou ik was er dus ook en het was geweldig. Heeeeel erg veel gezien……Hoogtepunten te over: het allerbeste op de gedeelde eerste plaats uiteraard ook al door Bartman genoemd, Sinkane (echt geweldige sfeer, van reggae tot theme from Shaft achtige gitaar dingen, supervetcool, helaas geen Deadweight gespeeld) en Warhaus (super Caviaanse kwalitiet en uitstraling, intens, soms ook nog dansbaar hoewel ik niet dans natuurlijk). Ook lekker: Fleet Foxes (langzaam begin maar de laatste drie kwartier heel erg goed op dreef, vakmensen die wel moeten oppassen dat het niet allemaal te perfect gaat klinken, speelden voor een half lege zaal !), Slaves (sloganeske schreewpunk- rock maar echt wel heel erg leuk), Ho99o9 (vond ik super vet en er werd nog ouderwets gebeukt, RATM meets Slayer meets de Raggende Manne), Spoon (gedegen goed, bezielde zanger maar ik raakte inderdaad niet bezield), Father John Misty (mooie man, rokend dat wel, hij deed zijn best om wat meer te rocken dan op de plaat, helaas geen Ideal Husband, net nog gedraaid, WAT EEN SONG), Moss (prima, goed, had ik misschien nog wat meer show van verwacht, leuke liedjes dus), Lemon Twigs (heel erg leuk maar ook goed, verdrinken bijna in al hun invloeden maar zeer goed en spontaan uitgevoerd), Coely (vond ik niks aan, Beyonce arenbee), Oscar and the Wolf (de hele zaal ging uit zijn/haar dak; ik vond er geen reet aan, slechte kutzang met tering muziek), All we are (wel vroeg maar een aanrader, leuke band, gitaar rock achtig dus), Tash Sultana (ik deel de meningen, zeer weinig om het lijf, ze doet het wel knap maar het was gewoon gepiel, murder of the songs), Rag’n’bone man (redelijk, de twintig minuten die ik zag zijn bij mij niet blijven hangen), Trentemoller (drie nummers gezien, Cure/Joy Division, wel leuk dus), Soulwax (vond mijn gezelschap een van de hoogtepunten, ik niet, redelijk, mooie show, ik vond het eenvormig, ze hebben hun kunstje geperfectioneerd), Navarone (leuk, simpel, rock, prima liveband), Bazart (buiten gestaan, vond het meevallen, eigenlijk best wel leuk), Temples ( al eerder gezien, toen was het beter, zeikzang natuurlijk), Hamilton Leithauser (emopunker goes singer songwriter, een combi die maar zelden lukt, zo ook hier niet, redelijk maar hier is hij niet goed genoeg in vond ik maar weer eens), Warpaint kon mij niet beklijven, saai, Jo goes Hunting (dan wel weer een van de hoogtepunten, heel goed en zeer knap gemaakt, leuke podiumpersoonlijkheid), De la soul (vind iedereen leuk natuurlijk, ik ook, teveel gelul op het eind waardoor de vaart eruit ging en ze zitten blijkbaar driehonderd jaar in het vak want 10x gezegd dat ze al derig jaar meedraaien) en Cage the elephant (heel goed, gedreven zanger, lekker ook een klein hoogtepuntje). Verder nog stukjes Sohn, Avalanches, Wand, Pond, Moderat, Cabbage en Nicolas Jaar gezien, allemaal wel aardig maar blijkbaar niet goed genoeg anders was ik er wel langer gebleven. Op naar volgend jaar……………

 • Ik vind dat BNQT toch wel heel goed hoor! Wist niet dat t een supergroep was, en t pakte me nou ook niet meteen. Maar klonk wel als “hé! Ff opletten” en t heeft in al zijn relaxtheid voldoende in zich om te boeien.

 • Like! (kan niet met duimpje hier zie ik)

 • Meer laden